سه شنبه 14 ارديبهشت 1389-0:0

"حرف" نو بايد زد

"حرف" حرفه اي نيست. (يادداشت عباس مهدوي-روزنامه نگار ساروي- به بهانه انتشار روزنامه محلي حرف مازندران)


سومين نشريه روزانه مازندران با عنوان " حرف " ، پا به عرصه رسانه هاي مكتوب مازندران گذاشت .

 روزنامه "حرف مازندران " به صاحب امتيازي و مدير مسوولي شكرالله رضازاده شرمه پس از انتشار يك پيش شماره ، فعاليت رسمي خود را آغاز كرد و تاكنون 3 شماره را عرضه كرده است .

 انتشار روزنامه اي ديگر را بايد به فال نيك گرفت و آن را يك رويداد ارزنده فرهنگي براي مازندران قلمداد كرد.

 تولد يك رسانه در استاني كه از محروميت اساسي رنج مي برد و توانمندي هاي پر شماري دارد بر روند توسعه ورفع عقب ماندگي ها شتاب بيشتري مي بخشد و زمينه ساز تحرك و پويايي هر چه بيشتر است .

 بي ترديد با ورود حرف به حلقه نشريات استان و انتشار 3 روزنامه مازندراني ، فضاي رقابتي موجود براي عرض اندام رسانه اي ، ر ونق بيشتري خواهد يافت و عرصه براي تنوع ديدگاههاي مختلف فراهم خواهد شد .

"حرف مازندران" روزنامه اي است كه خط مشي اصولگرايي و رويه رسانه اي روزنامه كيهان را دنبال مي كند .

صاحب امتياز اين روزنامه ، پيش از اين سرپرست روزنامه كيهان در مازندران بوده است و در زمان وزارت صفار هرندي سر دبير پيشين روزنامه كيهان و مدير كلي محمد اسماعيل امامزاده در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران كه وي نيز از سابقه سال ها فعاليت و تجربه در عرصه هاي مختلف مديريتي كيهان برخوردار است ، موفق به دريافت مجوز انتشار روزنامه حرف در مازندران شد .

فعالان رسانه اي استان در خيابان امير مازندراني و سرپرستي روزنامه كيهان ، همواره دغدغه انتشار نشريه اي با اهداف اصولگرايانه را در سر مي پروراندند .

امام زاده كه قبل از رضا زاده و طي سال هاي گذشته عهده دار سرپرستي كيهان در مازندران بود ، با ورود به ارشاد و مديريت دستگاه فرهنگي استان ، زمينه تحقق اين دغدغه را جامعه عمل پوشيده تا جبهه اصولگرايي نيز صاحب تريبون و رسانه اي روزانه براي بيان نگرش ها ، ديدگاهها و علايق و سلايق خود شود .

از انتشار حرف در مازندران بايد استقبال كرد و آن را يك اتفاق تازه براي چند صدايي ، تضارب آرا و طرح انديشه هاي مختلف دانست .

حرف اما حرفه اي نيست. بررسي دو شماره روزنامه " حرف مازندران " بيانگر آن است كه اين نشريه با برنامه ريزي و رعايت معيارهاي حرفه اي پا به ميدان نگذاشته است .

حرف با مولفه هاي يك رسانه محلي ، فاصله بسيار دارد و مطالب درج شده در آن پاسخگوي مطالبات مخاطبان نيست .

بومي گرايي بايد اساس و شالوده يك نشريه محلي قرار گيرد تا آنچه را كه در نشريات سراسري شاهد نيستيم ، به خوانندگان عرضه شود .

بخش اعظم محتواي حرف رويكردي غير بومي دارد و مربوط به سايت هاي خبري ، تحليلي و آموزشي است .

در حرف از توليد خبر، گزارش و يادداشت ، خبري نيست و منابع اين روزنامه از رسانه هاي مجازي تامين شده است .

حرف از فرصت طلايي شماره هاي نخست براي معرفي شايسته و تاثيرگذار خود بهره نبرده است و نتوانسته توجه افكار عمومي و علاقمندان به رسانه هاي مكتوب را به خود جلب كند .

درحالي كه انتظار مي رفت ، اين روزنامه بتواند به مددنيروهاي فكري و با تجربه رسانه اي خود ، با جريان سازي سازنده و حرفي نو، اعلام موجوديت كند ؛ 80 درصد مطالبات مطالب منتشره در حرف ، ملي و فرا ملي است .

اين امر بيانگر آن است كه اين روزنامه از فقدان تحريريه اي كارآمد و مولد رنج مي برد . اين روزنامه به رغم هزينه هايي كه در انتشار روزانه متحمل مي شود حتي صفحات رنگي خود را نيز به مطالب غير بومي اختصاص داده است كه محصول خبرگزاري هاي فارس و پايگاه خبري رجا نيوز است .

صفحات اين روزنامه فاقد شناسنامه است و درآميختگي مطالب با موضوعات مختلف ، نشريه را با بي نظمي مواجه ساخته است .

 قصد نقد غير منصفانه و بيان صرف كاستي ها و كمبودهاي اين روزنامه را ندارم . اما بايد گفت ، توليد اختصاصي در حرف آن قدر كم رنگ است كه حرفي براي تحليل محتوايي و بيان نقاط قوت اين نشريه تازه متولد شده باقي نمي ماند .

ترديدي نيست كه تداوم رويه فعلي ، حرف را با بحران ارتباط با مخاطبان و ناكامي اقتصادي مواجه خواهد ساخت .

مديريت اين روزنامه بايد در نخستين گام ، تشكيل تحريريه اي حرفه اي و كار بلد را در دستور كار قرار دهد و همه روزه با حرفي تازه ، صبح را آغاز كند .

 يك رسانه اگر در روزهاي آغازين فعاليت خود نتواند در راستاي مولفه هاي مبتني بر ميل ، نياز و مصلحت مخاطبان گام بردارد ،در ادامه مسير به روزمرگي و انفعال خواهد رسيد .

 " هر روز حرف نو " ، بايد ملاك و رويكرد حرف مازندران قرار گيرد تا شاهد انتشار روزنامه اي خوش فرم و محتوا در استان باشيم .

ايميل نويسنده: (abbas_mahdavi2009@yahoo.com)